Elbrecht Claus

Hoi! Ik ben Elbrecht Claus, Friezin en van het bouwjaar 1979. Samen met mijn dochters Hester (2004) en Fardau (2007)en kat Sylke (2015) woon ik in een Ger op Frijlân. Van oorsprong ben ik sociaal pedagoog, maar ik werk inmiddels al jaren als yoga- en meditatiedocente, weerbaarheidscoach en slaapconsulent vanuit mijn eigen bedrijf BALA.

Op Frijlân wil ik onderdeel zijn van een stromend en communicatief team wat uitdraagt waar Frijlân voor staat: Leren van Nature. Met een open, eerlijke, humoristische en lerende houding. Elke dag is weer een mooi nieuw begin om jezelf niet al te serieus te nemen en vanuit die invalshoek de wereld een stukje mooier te maken.

Op Frijlân ligt mijn focus met name op de mini-camping, het culturele programma, het klussen en het schrijven van subsidieaanvragen. Daarnaast verdiep ik mij in Permacultuur, zodat ik meer handen en voeten kan geven aan het tuinieren volgens het permacultuurprincipe en aan het grotere geheel. Ook voor mij is Frijlân leren met een grote L. Frijlân hoop ik vanuit mijn zijn te versterken in een stukje verdieping, kracht, balans en authenticiteit.

Mijn eigen bedrijf BALA speelt zich inmiddels ook af op Frijlân. In een Ger of buiten yogalessen geven, slootje springen om angsten te overwinnen, mediteren in stilte. Voor meer informatie hierover kun je terecht bij workshops/cursussen.