Irma Abelskamp

Ik ben Irma Abelskamp en ben geboren in het jaar 1968.  Op mijn 32ste werd ik moeder van Jelke, die inmiddels op zichzelf woont. Met mijn honden Oscar en Dusty woon ik een sprookjesachtige kota op een vlonder met geweldig uitzicht.

Op Frijlân houd ik me voornamelijk bezig met studentbegeleiding en onderwijs, techniek, organisatie en ben ik veelal aanspreekpunt voor gemeente en organisaties.

Sind 2019 ben ik coördinator op de Oerfloed, de andere locatie van de stichting Permacultuur Friesland, 100 meter vanaf Frijlân. De Oerfloed is een 1,6 hectare groot voormalig maisland waar we bouwen aan een voedselbos, productietuin en lestuin.

Permacultuur is mijn passie en ik houd me dan ook vooral bezig met het in de wereld zetten van permacultuurprojecten. We zijn immers geen eiland, maar staan in verbinding met onze omgeving.

Ik ben een pionier en projectaanjager in hart en nieren en zie een wereld aan mogelijkheden. Biodiversiteit verhogen, bewustwording en handelingsperspectief bieden middels permacultuurontwerp zijn daarbij mijn speerpunten. Voor mijn bedrijf Irma Abelskamp, Permaculture Design (voorheen Sa Natuerlik), richt ik me dan ook vooral op advies aan overheden en organisaties en geef ik trainingen,workshops en lezingen. Voor meer informatie hierover kun je terecht bij workshops/cursussen.