Irma Abelskamp

Ik ben Irma Abelskamp en permacultuur past mij als een jas. Dit jaar (2018) vier ik mijn 50ste verjaardag. Ik ben moeder van Jelke (2001), die inmiddels op zichzelf woont. Met mijn hond Oscar woon in momenteel in de kleinste ger op Frijlân, op de minicamping. Vanaf volgend voorjaar verhuis naar een soort sprookjeshuisje, een verbouwde kota, achter de yurt van José.

Op Frijlân houd ik me bezig met studentbegeleiding en onderwijs, organisatie en techniek. Maar vooral houd ik me bezig met het in de wereld zetten van Frijlân en permacultuur. We zijn immers geen eiland, maar staan juist in verbinding met onze omgeving.

Ik ben een pionier en projectaanjager in hart en nieren en zie een wereld aan mogelijkheden. Biodiversiteit verhogen, bewustwording en handelingsperspectief bieden middels permacultuurontwerp zijn daarbij mijn speerpunten. Voor mijn bedrijf Irma Abelskamp, Permaculture Design, richt ik me dan ook vooral op advies aan overheden en organisaties en geef ik trainingen. Voor meer informatie hierover kun je terecht bij workshops/cursussen