
Opening hapjes
Bij de opening van Frijlân maakte Marin verschillende vegan hapjes.
Hierbij de recepten!
Ze gaat ook vegan/wildpluk kookworkshops op Frijlân geven, die komen tzt op de Frijlân website te staan.
—
Daslookpesto
100 gram daslook
3 el zonnebloempitten (geweekt)
3 el goede olijfolie
1 el citroensap (of meer naar smaak)
2 el edelgist (of meer naar smaak)
zeezout
Met de staafmixer alles glad blenden et voilà!
—-
Lijnzaadcrackers: https://www.docdroid.net/z4GnWjJ/74-75.pdf
—–
Energieballetjes
100 gram dadels
50 gram havermeel (havermout tot meel blenden)
50 gram noten, ongezout
cacaopoeder, cayenne/chili poeder, zeezout
eventueel een beetje ahorn/agavesiroop
In de keukenmachine door elkaar mixen.
Eventueel later nog wat grotere stukken noot toevoegen.
—-
Chocolade rotsjes
100 gram pure chocolade
50 gram pinda’s/noten, in stukjes gehakt
100 gram dadels, in stukjes gehakt
Chocolade smelten in een pannetje. Noten en dadels erbij doen. Als hoopjes verdelen over bakpapier en hard laten worden.