Psychofysieke (slaap)coaching

Psychofysieke Hulpverlening (PFH)

BALA biedt PFH aan voor zowel kinderen, jongeren en volwassenen. Soms is iemand meer gebaat bij een individueel traject, dan bij een groepstraject. Er is meer ruimte voor specifieke vragen en behoeften. Via  de lichaamsgerichte methodiek van PFH, kun je leren om (lichaams)signalen te herkennen, voordat de zelf ervaren problemen verergeren. Hierdoor kun je op tijd maatregelen nemen om je beter te voelen en dichter bij jezelf te blijven. Ook kun je met behulp van lichaamsgerichte oefeningen gewoontes en gedragingen bij jezelf ontdekken, waardoor er een keuzemoment komt, voordat je handelt.

Meer info: https://www.balawergea.nl/psychofysieke-hulpverleningSlaapcoaching

Woelen, uren aftellen, piekeren, met open ogen op bed liggen. Herken je dat? Wist je dat 25 % van de Nederlandse bevolking slaapklachten ervaart? En 10 – 15% lijdt zelfs aan chronische slapeloosheid. BALA biedt individuele slaapcoaching voor het aanpakken van slapeloosheid, zónder medicatie. Want van goed slapen word je gezonder en gelukkiger! Slapen is belangrijk voor je geheugen, concentratie, stemming, creativiteit en je lichamelijke gezondheid. Als je goed slaapt heb je een kleinere kans op hart- en vaatziekten, depressies, angststoornissen en obesitas.

De aanpak van de BALA Slaapcoaching is gebaseerd op de door Slaapmakend ontwikkelde methode voor slaapbegeleiding. Deze methode komt voort uit de cognitieve gedragstherapie (CGT). ‘Cognitief’ verwijst naar je kennis en denkbeelden. Tijdens de slaapcoaching onderzoek je bijvoorbeeld welke gedachten je wakker houden. En wat versterkt deze (pieker)gedachten? Gedrag speelt ook een rol bij slapeloosheid. Wat kun je anders doen om kwalitatief beter te slapen?

Meer info: https://www.balawergea.nl/slaapcoaching