Yoga en (dynamische) meditatie

Hathayoga is een fysieke yogavariant die voor het grootste deel bestaat uit de beoefening van lichaamshoudingen (asana’s) en ademhalingstechnieken (pranayama). Mindful Hathayoga bestaat uit asana’s, maar wordt in de lessen gecombineerd met dynamische bewegingen. De lessen zijn zacht en invoelend en worden aangepast naar ieders niveau, waardoor ze geschikt zijn voor iedereen en alle leeftijden. Hathayoga geeft je een sterk en soepel  lichaam, een betere doorbloeding, meer energie en een beter concentratievermogen. Daarnaast brengt Mindful Hathayoga je in contact met je innerlijke kracht, via bewuste aandacht voor je lichaam en je ademhaling. Je lichaam is een bron informatie, waarnaar je leert luisteren. 
In 1 uur doe je circa 10 oefeningen, variërend van ontspanningsoefeningen tot staande, zittende en liggende yogahoudingen. We sluiten af met een diepe ontspanning van 10 tot 15 minuten.

(Actieve) meditatie

Meditatie is een manier om contact te maken met jezelf, stress en onrust te leren herkennen en hier in aanwezig te zijn. Het laat je afstemmen op je innerlijke rust.

Actieve meditatie is een variatie op meditatie: een avontuurlijke manier van mediteren vanuit beweging. Deze meditatie wordt op muziek gedaan en bestaat uit een combinatie van verschillende dans- en bewegingspatronen, eindigend met een eindontspanning.. Een dynamische meditatie gaat om plezier en om het voelen en ervaren van wat bewegen met je doet.

BALA biedt met regelmaat één van de volgende Dynamische Meditaties aan

Meer info: https://www.balawergea.nl/yoga