Alowieke van Beusekom

Ik ben Alowieke, 53 jaar. In mijn twintiger jaren heb ik me ontwikkeld tot een veelzijdig mens, bedreven in diverse disciplines van de kunst. Op mijn dertigste ontmoette ik mijn grote liefde en niet veel later begonnen we een klein rondvaartbedrijf. Hij stierf toen ik 37 was. Het was hard werken. Op mijn 47e heb ik het laatste schip achter me verbrand, om een nieuw leven te kunnen beginnen.

Ik ontwierp en bouwde mijn eigen huisje op wielen. Nu sta ik op Frijlân.
Ik ben hier als Artist in Recidence, voor een jaar. Door mijn veelzijdigheid en praktijkervaring kan ik op veel fronten meedenken op een plek als Frijlân. Ik geef voorzetten ter stimulans van het project. Zo bouw ik aan een toren, zodat iedereen hier nog jarenlang over het land kan uitkijken, in deze tijd van verandering.

Ik beschouw, ik speel en onderzoek vanuit mijn eigen wooncocon. Ik teken, film en schrijf. Ik onderzoek of ik een electrische aandrijving te maken om met huis en al een wandeltocht door Nederland te maken, met een belangrijke vraag in het achterhoofd, “Wat betekent het landschap voor de mensen, en is er een kentering gaande?” Op Frijlân bereid ik me voor.  

Meer over mij