Alowieke van Beusekom

Ik ben Alowieke, 53 jaar. In mijn twintiger jaren heb ik me ontwikkeld tot een veelzijdig mens, bedreven in diverse disciplines van de kunst. Op mijn dertigste ontmoette ik mijn grote liefde en niet veel later begonnen we een klein rondvaartbedrijf. Hij stierf toen ik 37 was. Het was hard werken. Op mijn 47e heb ik het laatste schip achter me verbrand (figuurlijk dan), om een nieuw leven te kunnen beginnen.

Ik ontwierp en bouwde mijn eigen huisje op wielen. Ik heb tot half januari 2019 op Frijlân gestaan. Ik verbleef daar als Artist in Recidence. Door mijn veelzijdigheid en praktijkervaring kon ik op veel fronten meedenken en meedoen. 

Ik beschouw, ik speel en onderzoek vanuit mijn eigen wooncocon. Ik teken, film en schrijf. Ik onderzocht of ik een elektrische aandrijving kon verkrijgen om met huis en al een wandeltocht door Nederland te maken, met een belangrijke vraag in het achterhoofd, “Wat betekent het landschap voor de mensen, en is er een kentering gaande?” Op Frijlân bereidde ik me voor.  

Ik heb een zogenaamde ‘mover’ gekocht en nu ben ik op doorreis. Je kunt mij blijven volgen via mijn blog

Meer over mij