In een serie portretten stellen wij graag de bewoners van Frijlân aan je voor. Deze bijzondere mensen wonen in hun eigen tiny houses. Samen vormen de bewoners het kloppende hart van de eco-community en dragen zij samen met vrijwilligers zorg voor de 2.5 hectare eetbaar landschap.

Irma

Irma is mede-oprichtster van Frijlân, een pionier in hart en nieren. Met haar twee honden, Oscar en Dusty, woont ze in een Finse kota op het terrein. De staat van de wereld gaat haar aan het hart en doormiddel van Permacultuur wil ze anderen laten zien hoe het ook anders kan. Haar kracht is om door te zetten als het even moeilijk gaat en steeds weer terug te komen bij haar innerlijke vuur.

Nick

Nick is met zijn 24 jaar de jongste bewoner van Frijlân. Als student heeft hij dan ook zeker geen standaard studentenkamer! Nick is een echt buitenmens, hij is dol op vissen, hiken en moestuinieren. Niet alleen de bietjes, maar ook de kippen op het terrein worden door hem vakkundig verzorgd. Wanneer hij in de stad te vinden is bezoekt hij graag een kringloop of drinkt hij een speciaal biertje op het terras.

Elizabeth

Elizabeth is met haar inmiddels 74 jaar de oudste bewoonster op Frijlân. Samen met haar kat Sien woont ze in een tiny house vol natuurlijke materialen. Als stamoudste vervult ze een bijzondere rol in de community, ze is een waarnemer en luisterend oor. Saai is deze oudste bewoner zeker niet, ze heeft een rijk en bewogen leven, en op feestjes doet ze graag nog even gek.

Paul

Paul is de creatieve timmerman van Frijlân. Hij is een echte optimist die uitdagingen als kansen ziet om nieuwe dingen te ontdekken. Zijn zelfgebouwde Tiny House is voorzien van werkbank, zelfgemaakte houten lepels en gitaren. Tijdens zijn vakanties trekt hij er graag op uit met zijn fiets en leeft hij nog minimalistischer uit een aantal fietstassen.

Johan & Sanne

Johan en Sanne bouwen op dit moment samen aan hun Tiny Dome House op Frijlân. Het stel kwam elkaar al kamperend tegen en vullen elkaar goed aan. Johan is een klusser in hart en nieren en Sanne is een echte kruidenvrouw. Johan’s motto “Begin maar gewoon!” heeft hem op bijzondere plekken gebracht. Composttoiletten en zonne-energie zijn vaste gesprekken aan de eettafel – terwijl de keukenkastjes uitpuilen met geneeskrachtige kruiden.

Scroll naar boven